С SX6000 на QMI се движите с най-малко триене!

Икономия на гориво/електроенергия над 5%

80% намалява разходите в подръжката

Икономия на електроенергия до 40%

QMI Bulgaria канал в QMI Bulgaria канал в Youtube
QMI Facebook QMI Facebook

КОРАБИ

Продуктите SX6000 на QMI са се доказали, както по суша така и по вода. От 1987г. най - бързата двукорпусна лодка в Света Miss Budweiser се доверява на продуктите SX6000. За последните 10 год. "бързата девойка" успя да спечели 8 световни състезания. Бързината и се дължи не само на надежната механика, която се поддържа изцяло от SX6000,но и на лаковото покритие на основата на PTFE-Т, с което е покрит корпусът на лодката. Лаковото покритие на основата на PTFE-T, така силно намалява триенето между водата и лодката, че максималната скорост се е увеличила с 19.2км/ч.

След дългогодишни серии от опити норвежки риболовни, търговски и трансокеански кораби толкова често са били третирани, че Норвежкото правителство през 1997год самостоятелно е стартирало поредица от опити, с цел задълбочено да остойности вече доказаното действие при големите корабни двигатели от действието на SX6000.

Най - големият ферибот на скандинавия "Петър Весел" плава с SX6000 третирани двигатели. Това е най- големият пътнически кораб в скандинавските страни. Анализът на старото масло преди и след третиране с SX6000 бе проведен от "Инвикта", Осло. За този анализ се изказа съвсем недвусмислено главният инженер на "Петер Весел":

"SX6000 спаси моят разпределителен вал! "

Както показва показаната по - долу графика, износването (мерено по РРМ частиците в старото масло) е намаляло повече от два пъти. Подобен е резултатът от анализа на старото масло на един помощен двигател Volvo TDM 102 на борда на кораба "Гулен". От петте анализа се установява , че износването преди третирането е пет пъти по-голямо от износването 4 месеца след третирането с SX6000. Следователно третирането е намалило износването с около 80%!

От Норвегия един капитан на рибарски кораб съобщава, как след дефект в помпата за маслото неговият кораб е бил тласкан от бурята срещу морските скали. В безизходната ситуация, капитанът решава да се довери на SX6000 и стартира 800 PS двигател без масло. Двигателят издържа въпреки критичните условия на работа.

Бордовият уред на много кораби също така е защитен с SX6000. Макари, кранове, компресори и хидравлика, генератори и помпи, мощни мотори дори и шарнирите на шкотовите люкове - всичко функционира по-лесно и е защитено срещу корозия.

Собственикът на яхтата "Bluenose" съобщи от Барбадос след прекосяването на Гибралтара:

"Двигателят работи значително по-добре. Забелязах едно постоянно увеличение на налягането на маслото с около 0.15 bar и след 186 часа работа на двигателя не беше нужно да доливам масло. Разходът на гориво намаля." Образуването на кондензираща вода в резервоара за гориво е неизбежно поради високата влажност на въздуха в открити води. При употребата на добавката за гориво SX6000 този проблем се решава по най-добрия възможен начин.

Не всеки кораб, който има някаква повреда в двигателя се сблъсква в крайбрежните скали. Честотата на излизане на двигателя от строя в открито море е толкова голяма, че не бива да се игнорира от никое параходно дружество или корабен инженер. Списъкът на авариите от последните шест години драматично потвърждава факта, че и най-надежният кораб не може да има "имунитет" в това отношение. В периода 1992 - 1997год на всеки шест дни един кораб е аварирал поради проблем в двигателя.

Мартин Хернквист, офицер от шведският клуб през1998г на конгреса "Цимаг" изрази своята загриженост от честите аварии. В периода 1988 - 97год неговата фирма е трябвало да обработи 636 случая . Технологията SX6000 на QMI се забелязва едва сега от консервативния свят на параходните дружества. В множество браншове продуктите на SX6000 тотално промениха начина на мислене и практиката по поддържането.

Резултатите : силно намаление на случаите на излизане от строя, на разхода на енергия, а така също и на разходите за поддържане и резервните части.


С SX6000 на QMI се движите с най-малко триене!